Alimentatie en Corona

Door Corona kan het zijn dat u een inkomensverlies heeft. Hierdoor kan de betaalbaarheid van de kinder- of partneralimentatie in het geding komen.

Het kan zijn dat u dit een reden vindt om de betaling van de alimentatie te stoppen of dat u van mening bent dat u hierdoor minder kan bijdragen in de kosten van de kinderen of de kosten van de ex-partner.

Het is belangrijk om uw zorgen over de inkomensvermindering met uw ex-partner te bespreken.

Vragen die aan de orde kunnen komen zijn bijvoorbeeld:

  • Is het inkomensverlies verwijtbaar?
  • Hoe groot is de kans dat u uw oude inkomen in de toekomst weer kan verdienen?
  • Is het inkomensverlies herstelbaar?
  • Wat zijn de afspraken die u gemaakt heeft met uw ex-partner?
  • Wat is hierover vastgelegd in het echtscheidingsconvenant?
  • Wat te doen met een eventuele ontslagvergoeding?

Bent u ondernemer en u besluit uw onderneming te stoppen om in loondienst te gaan kan dit ook een inkomensachteruitgang met zich meebrengen. Wat betekent dit voor de betaling van een mogelijke kinder- of partneralimentatie?

Er wordt vaak gedacht dat je kan stoppen met het betalen van alimentatie, maar dat hangt af van de afspraken die u samen met uw ex-partner gemaakt heeft.

Komt u er niet uit met uw ex-partner dan kunt ervoor kiezen om de situatie voor te leggen aan de daarvoor bevoegde rechter. U kunt er ook voor kiezen om met elkaar in overleg te gaan om samen te werken aan de beste oplossing.

Goed om te weten

SamSam Scheiden heeft alle kennis en kunde in huis om voor u de kinder- en partneralimentatie te berekenen. Daarnaast is SamSam Scheiden op de hoogte van de meest actuele uitspraken van de rechtbanken omtrent inkomensverlies door Corona en aanpassing kinder- en partneralimentatie.

Graag maken wij dit voor u inzichtelijk om meningsverschillen te voorkomen. Meer weten? Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Maak een GRATIS kennismakingsafspraak

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar onze aanpak? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek!