Samen apart aan tafel

Hoewel we adviseren om samen met één adviseur aan tafel te gaan, kunnen we ons voorstellen dat er situaties zijn waarin dit niet mogelijk is. Bijvoorbeeld omdat de verhoudingen scheefliggen of als de communicatie verstoord is. Of misschien omdat u zelf minder financiële kennis heeft dan uw ex-partner en hiervoor een eigen adviseur wilt inschakelen. Ons Samen apart aan tafel-traject biedt voor deze situaties een oplossing. Hoewel Samen apart aan tafel meer kosten met zich meebrengt dan Samen aan tafel, is dit een goedkopere manier dan ieder een eigen advocaat. Wij bieden namelijk één vaste prijs tegenover het uurtarief van twee vechtende advocaten. In de praktijk blijkt dat er via deze weg sneller resultaat en overeenstemming bereikt wordt.

Hoe werkt Samen apart aan tafel?

U wordt beiden gedurende het proces door uw eigen SamSam-adviseur begeleid. Door met een persoonlijke adviseur te werken, halen wij de emoties uit het onderhandelingsproces. U bespreekt samen met uw eigen SamSam-adviseur wat voor u de belangrijkste zaken zijn. Uw adviseur bespreekt uw wensen vervolgens met de SamSam-bemiddelaar van uw ex-partner. Op deze wijze proberen wij tot onderlinge overeenstemming te komen. Door de focus op de hoofdzaken te houden, garanderen wij het beste resultaat voor beide partijen.

Uw financiële toekomst geheel inzichtelijk

We besteden extra aandacht aan de financiële en fiscale zaken van uw scheiding. De ervaring leert dat juist de zorgen over de nieuwe financiële toekomst veel onrust met zich meebrengt. En meestal een bron van discussie is. Hoe fijn is het dan als uw eigen adviseur alle rechten en plichten voor u inzichtelijk maakt en hierbij met alle wetgeving en fiscale gevolgen rekening houdt? Juist door deze werkwijze kunnen we punten van discussie wegnemen en bekijkt uw eigen adviseur samen met u of uw wensen financieel haalbaar zijn. Tijdens de gesprekken bespreekt uw eigen adviseur alle opties met u en werken beiden adviseurs samen aan de beste oplossingen om tot een overeenkomst te kunnen komen.

Hoe ziet het Samen apart aan tafel traject eruit?

In vier gesprekken van circa 1,5 uur, bespreekt u met uw eigen SamSam-adviseur alles wat voor u van belang is. Dat kan de oude klok van uw oma zijn, maar uiteraard ook de alimentatie, het ouderschapsplan, het huis of de pensioenrechten. Wij hanteren hiervoor een vast tarief.

 • We beginnen met een vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarin u ieder met uw eigen SamSam-adviseur om tafel gaat zitten.
 • Vervolgens vragen we u om ons volledige inzage in uw financiën te geven. Meten is weten, en deze gegevens vormen de basis van de uiteindelijke regeling.
 • We berekenen de mogelijkheden en de onmogelijkheden. Maar – omdat we weten dat niet alles in geld uit te drukken is – vragen we u vooral waar u waarde aan hecht.
 • Uw SamSam-adviseur bespreekt uw wensen vervolgens met de SamSam-adviseur van uw ex-partner, samen werken zij aan de beste oplossingen voor u beiden.
 • Bent u beiden tevreden over het bereikte resultaat, dan maken we het ouderschapsplan en het echtscheidingsconvenant op.
 • De papieren worden door onze advocaat naar de rechtbank gezonden.

Het SamSam Scheiden stappenplan

Op basis van het volgende stappenplan begeleiden wij de scheiding:

 1. Opstellen ouderschapsplan
 2. Verdelen van de bezittingen
 3. Kinderalimentatie, eventuele partneralimentatie
 4. In kaart brengen en bespreken nieuwe financiële situatie
 5. Verdelen van pensioenen
 6. Risico op overlijden tijdens of na de scheiding
 7. De verzekeringsportefeuille
 8. Afspraken maken over toekomstige geschillen
 9. Gemaakte afspraken vastleggen in echtscheidingsconvenant
 10. Verzoekschrift indienen bij de rechtbank samen met ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant
 11. Uitspraak rechter en akte van berusting en inschrijving van de scheiding
 12. Belastingaangifte in jaar van scheiding en evaluatie/nazorg

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze aanpak of persoonlijk kennismaken met onze adviseur? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Maak een GRATIS kennismakingsafspraak

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar onze aanpak? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek!