Hoe werkt SamSam scheiden?

In de wirwar van gevoelens en papieren, scheppen wij orde. Dat doen we eerst door samen met u een aantal zaken op een rijtje te zetten, met name ten aanzien van de financiën.

Onze doelstelling is om samen tot een goed resultaat te komen. Afhankelijk van de situatie kan dit resultaat op twee verschillende manieren bereikt worden.

Methode 1:

U en uw partner worden begeleidt door dezelfde onpartijdige bemiddelaar. De adviseur leidt het gesprek en zorgt er voor dat u beiden uw verhaal kunt doen. Zodra duidelijk is wat partijen willen geeft de adviseur inzicht in de consequenties van de keuzes. Met andere woorden; is het financieel haalbaar? Tijdens de gesprekken geven wij inzicht in de mogelijkheden en trachten wij samen tot een overeenkomst te komen.

Methode 2:

Iedere partner wordt gedurende het proces begeleidt door zijn of haar eigen persoonlijk adviseur. Door elk met een eigen adviseur te werken halen wij de emotie uit het onderhandelingsproces. U bespreekt samen met uw eigen adviseur wat voor u de belangrijkste zaken zijn. De adviseur bespreekt uw wensen vervolgens met de bemiddelaar van uw partner. Op deze wijze trachten wij tot onderlinge overeenstemming te komen. Door de focus op de hoofdzaken te houden, garanderen wij het beste resultaat voor beide partijen.

Maak een GRATIS kennismakingsafspraak

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar onze aanpak? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek!